Margelele de Murano

27 Iunie 2009


Margelele de Murano isi au originea in aproprierea Venetiei, unde complicatele margele de sticla au fost create de catre artistii sticlari.

În laguna veneţiană, la 2 km de coastă, se află Insula Murano. Populaţia este de cca. 5000 locuitori. În acest mic orăşel (în România echivalentul unei comune mai mari) s-a dezvoltat înaintea perioadei moderne o industrie a sticlei devenită celebră.

 

Bratara Joli Bijou din Margele Murano

 

Sunt foarte multe metode diferinte prin care un creator de sticla de Murano isi poate arata talentul sau atinge rezultatul dorit. De la variatii de culori si metode, manufactura margelelor este un proces delicat si care necesita atentie.

Inceputul procesului de creare a margelelor incepe cu productia de culoare, care va fi in margele. Compusii chimici implicati in crearea culorilor sunt foarte sensibili, asa ca trebuie sa fie amestecate cu precizie absoluta. Culoarea acvamarinului este creata prin utilizarea de cupru si cobalt, culoarea rubinului rosu se obtine prin utilizarea de o solutie de aur agent colorant; iar celelalte margele se creaza prin sute de alte combinatii distincte.

Cele mai multe margele murano sunt confectionate prin folosirea metodei lampei sau tortei si a fost inventata in jurul secolului al XVI-lea. Metoda lampei este cea mai migaloasa si mai apreciata pentru ca fiecare margea trebuie facuta separat.

 

 

Referinte: Wikipedia

Cos  

produs (gol)
Livrare